marți, 27 octombrie 2009

Atentie la buruieni...

Exista buruieni ce cresc la umbra arborilor puternici. Nu pot creste, nu se pot dezvolta decat in preajma acestora si, dornice de lumina, se catara firave incolacindu-se in jurul lor... Nu inteleg ca vor fi mereu niste simple buruieni, este conditia lor, pe care trebuie sa si-o accepte. Pentru ca cine este puternic, este prin natura lui.
Asa sunt si oameni in jurul nostru. Se agata cu disperare de ceilalti, incercand sa-i faca partasi la mizera lor viata. Nu pot trai decat daca-si impartasesc prea-micile lor existente cenusii celorlati. Incearca sa-i acapareze, sa-i atraga in panza tesuta minutios, cautand pretexte stupide. Hei, voi care va simtiti buruieni, lasati-i pe ceilalti sa traiasca! Sunt oameni care vor mai mult decat rutina, nimicnicie, discutii aburite, indeletniciri josnice. Sunt oameni care vor sa traiasca altfel. Lasati-i! Si-au castigat dreptul de a se inalta spre lumina...

3 comentarii:

  1. sau daca nu, exista cutite ce pot taia buruienile de pe copaci..la curatenie zic!

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, de-ar fi atat de simplu si cu oamenii... Cu ei nu putem folosi decat arme precum injuriile, sarcasmul sau... indiferenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Putin ierbicid... Turnat in sufletul lor cel avid de zilele altora.

    RăspundețiȘtergere