joi, 29 octombrie 2009

Sailor Moonhead



Din lipsa de activitate, din nou, am intrat pe pagina "catindatului" de pe Pole Position, in aceasta cursa tragi-comica a campaniei electorale.
Avind deja o cafea "la bord", nu pot zice ca mi-a stricat dimineata. Insa pot zice ca ma tot uitam la pagina Web a dinsului ca la un afis de circ.
***
Tineti minte anul 2004? "Sa traim bineeee!" Majoritatea romanilor l-a crezut. Insa nenea asta se pare ca nu se referea la ei, ci doar la o mica parte din romani, de-o clica cu el, denumiti Rromani.
M-a izbit sloganul, adica declaratia de intentie principala: "de ce le e frica, nu scapa". Considerind experienta romanului cu sloganul anterior, sa intelegem ca mai are de gind sa ofere inca 5 ani de trai bun celor de tagma lui, ani de care acestora le e, desigur, foarte "frica"...?
Ok, am zis sa nu ma enervez de dimineata. Si am trecut mai departe, sa vad cam care e viziunea dinsului despre Romania de maine. Insa, considerind ultimii 5 ani, ma tem ca am ajuns la niste "traduceri" alarmante...
***
"Văd o Românie modernă şi asta îmi dă forţa să fiu optimist şi să rămân un luptător."
Moda, acolo sus, pare sa fie sa furi la greu. Iar tendinta de-a continua cu orice pret e foarte evidenta.
***
"Văd o Românie puternică formată din români activi şi creativi, o societate, un stat care funcţionează în slujba cetăţeanului."
Intrebarea e, care "cetatean". Daca o iei asa, si Marean e cetatean. Si face parte dintr-o gasca de "cetateni" mai cetateni decit romanii normali.
***
"Văd o Românie încrezătoare în propriile forţe, o ţară construită pe dialog şi valori comune."
"Baietii" e bazati. Vor discuta, si se va ajunge la consens cind e vorba de impartit banii.
***
"Văd o Românie unde cei mulţi sunt cei puternici, în care clasa de mijloc câştigă mai bine şi îşi face vocea auzită."
Experienta ne invata ca aceasta afirmatie se refera la ceva consultativ, optional, si in general de domeniul povestilor.
***
"Văd o Românie cu o economie stabilă şi puternică, în care predomină competitivitatea şi spiritul întreprinzător."
"Baietii" scot banii in Elvetia, in cantitate mare, si se descurca ca pina acum, cu succes, pe plan local. Desigur, DUPA ce cotizeaza la cine trebuie.
***
"Văd o Românie cu o agricultură europeană şi sate în care locuitorii din mediul rural să aibă parte de aceleaşi şanse ca la oraş."
Deci, clica isi va indrepta atentia asupra terenurilor agricole, dind sansa taranului sa traiasca la fel de prost ca orice orasean.
***
Nu ma lecuiesc. Citesc in continuare, intrebindu-ma daca nu cumva cafeaua mea are vre-o problema, ceva halucinogene in ea...ca norocu', nu beau Elita, eram deja in cabina de vot deja daca greseam inspre acel Brand...
***
"Vreau o Românie a bunului-simţ!"
Hm. Sa mori tu?!? Cam stim noi ce inseamna bunul simt al oamenilor de unde provii si pe unde te invarti matale...cred ca la asta cam zic "pas". Ma refer la aceasta Rromanie a dumitale.
***
"Vreau o Românie în care pensiile şi salariile să fie de bun-simţ!
Fiecare român trebuie să câştige pentru cât munceşte. Fără pensii speciale, sporuri nejustificate şi salarii indecente pentru categorii privilegiate precum parlamentarii sau magistraţii."
Sigur. Stim ca exista o gramada mare de utopii. Nu inseamna ca o sa le si aplicam, ci doar ca da frumos la mintit prostii. Nu, nene, tu NU vrei asta. Iarta-ma, dar la asta nu te cred nici macar babele de la tara. Ei te-au adus, nu ai cum sa le tai banii. Caci daca faci asta, iti taie ei macaroana. Si atunci sa vezi tu "au si of".
***
"Vreau o Românie cu o justiţie de bun-simţ, în care nimeni să nu fie mai presus de lege."
Desigur, adica toti sa fim inselati si furati in mod egal, intocmai ca pina acum. Lol.
***
"Vreau ca românii să aibă încredere în viitorul copiilor lor când îi trimit la şcoală. Asta nu se poate realiza decât cu un sistem de educaţie de bun-simţ, ancorat în realitatea de pe piaţa muncii."
Adica, o indoctrinare mai buna a viitorilor sclavi, pentru o viata retribuita vag, de mizerie. Ce noroc avem ca in tara asta nu cresc banane... Nasturii sint prea scumpi pentru patronat, deja.
***
"Vreau ca românii să fie trataţi decent când se duc la medic, la poliţie sau să îşi plătească taxele. Ne trebuie o administraţie competentă şi eficientă, nu o armată de birocraţi."
Majoritatea au invatat deja ca e modern sa isi ceara spaga vorbind la persoana a doua. Domnule Basescu, modulul asta de scolarizare a divizei bazice a protipendadei a devenit depasit de vremuri. Au si ei marketing, in felul lor.
***
Gata.
M-am lamurit.
Din pacate, sint sigur ca doar eu. Si poate inca citiva oameni normali.
Masa de oi si generatia de aor va adula acest mod de-a pune problema.
Trist.
Dar parca vad eu cum devine si acest Sailor Moon al politicii Rromane "reales".
Ave Caesar, "infractorii" sa te f***!
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu