sâmbătă, 19 decembrie 2009

Voicu. Senator PSD. Sau Infractor PSD?...De fapt, vorbim despre un obicei?

Interesant acest domn Voicu. Interesanta si acerbitatea cu care PSD il apara, cu toate ca oriunde in lume orice partid ar fi fugit de el ca de ciuma, doar la ideea ca e bagat in ce e bagat. Superamuzant e faza ca CSM face ca ursul. Tace si trece mai departe. Asa face de 20 de ani, si se pare ca e o metoda verificata. Pot sa faca oricite acte de injustitie, coruptie, frauda, si daca stiu sa taca, scapa.

20 de ani autoritatile statului au tacut, ba mai mult, au incurajat faze de gen. Pe principiul ca unii sint mai "egali" decit altii. Desigur, "egalitatea " asta se cuantifica functie de sarituri la cap, cotizatii, donatii. Pur si simplu nu reusesc sa inteleg de ce se perpetueaza asta. Sau se tolereaza. Se stie cit de manjita e magistratura si procuratura romana. Intr-o tara care sint asigurat din toate partile ca dispune de-o justitie Europeana. Termenul "furat pe fata", cu sprijinul justitie si in ciuda dovezilor e la mama acasa la noi. Si toti se incapatineaza sa spuna ca e normal. Imi plac diversele NUP-uri, cazuri de boala, aminari in scop de prescriere... Si refuzul raspunderii magistratilor, ulterior.


E amuzant cu cita insistenta sint tinuti in functii, sau mai bine spus, in libertate unii magistrati, aruncind in fata pregatirea, eruditia sau, de ce nu, VECHIMEA lor in functie. Oare sintem incapabili sa intelegem ca in tara noastra OMUL defineste functia, si nu invers. Un infractor ramine infractor indiferent de functie. Mai mult, se va folosi de functie pentru a-si perpetua infractiunile. Mai lipseste un pic, si vom avea un Minister Al Infractiunii. NU al infractionalitatii. Mica diferenta de nuanta...

Privind la toate astea, iti dai seama ca rRomania nu doreste, in fapt, o redresare. Doreste in continuare o situatie de gen, in care exista alesi, iar legea e pentru prosti. Precum am mai zis, adulam hotul. Nu conteaza ca fura de la noi, conteaza doar ca putem ride de altii cind se fura de la ei.

Sincer, nu il vad pe Basescu punind un capat acestei situatii. NU il vad sa doreasca asta, nu il vad sa il intereseze asta. Doar face parte din categoria de cetateni care isi poate cumpara, oricind, justitia. Nu ca noi, cei pe care ne fura justitia.

Se zice ca luarea justitiei in propiile maini e un lucru rau. Desigur ca e, de la un punct in colo. Pe asta se bazeaza si cei ce perpetueaza romanul cind ii sprijina. Caci majoritatea romanilor isi au micile lor furtisaguri, deh, bagaj greu, cu care ne-au obisnuit comunistii, cica. Rahat in ploaie! Citi dintre noi cunosc adevarata traditie in furt a boborului, care trece dincolo de epoca lui Decebal?
"Audaces Fortuna Juvat". Au spus-o Romanii. Si au aplicat-o rRomanii.
Acest Voicu probabil e un caz mic. NU vad un magistrat facind un autodenunt altfel. Nu spun ca ar trebuii sa ne puna pe ginduri asta. Ci doar sa realizam in ce tara traim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu