vineri, 19 februarie 2010

Amputarea voita a vazului rRomanesc.


Vazul. Unul din simturile cele mai importante ale omului. Se pare ca, fara valoare, la poporul nostru. Alegem sa nu vedem. Nu, nu e vorba de-a ignora. Ca sa ignori ceva, trebuie sa fii constient ca exista. Noi alegem sa nu vedem ca exista, a priori. Unele subiecte sint virtual invizibile, ca de exemplu situatia reala a tarii. Cum putem alege sa nu vedem ca sintem furati, inselati, se profita de noi ca de animale, si sa si alegem constient asta? Inventam tot soiul de pretexte, eufemisme, sau scuze pentru a face asa. Se pare ca poporul nostru e evoluat in directia dorita de "ielite". E vorba de o mutatie genetica la om, vederea selectiva la comanda. O fi o chestie de conventie sociala aici, in aceasta tara? Nici asta nu cred. Ramin la parerea ca e ceva genetic, indus de virusul P. Adica de Prostie. Toti cupleaza vederea partiala, in speranta ca daca savarsesc ceva, o cupleaza si altii. Toti STIU ca nu e asa. Ca furtul e invizibil doar la UNII. Si totusi continua. O fi speranta de-a fi smecher, ca altii? Asta e targetul rRomanului, sa intre in lumea celor drepti, adica stangi, care fura nepedepsiti? Si perpetueaza sistemul in speranta ca vor intra cindva si ei in el?
***
Chiar credeti ca putem deveni o tara de hoti? Cind vor fi doar hoti aici, de la cine se va mai fura? Va fi un fel de Deathmatch la CS? Last Man Standing castiga o tara goala, pustiita? Asta e visul rRomanului... Ruler of the Wasteland?
***
Nici macar nu pot spune ca e trist. Pur si simplu ma simt in pericol, in propia tara, oras si casa. In propria viata. Voi va simtiti in siguranta?

Un comentariu:

  1. Permite-mi sa te contrazic - vedem, dar (!) trecem cu vederea. Si hotii se fura intre ei - asta e activitatea lor de baza si nu ies niciodata la pensie, eventual se omoara intre ei, deci da, se poate ajunge si la o tara de hoti, dar sunt sigur ca vom merge la oftalmolog, ne vom reveni si vom avea o tara mai buna. speranta moare ultima.

    RăspundețiȘtergere