duminică, 21 februarie 2010

Deznodamint...


"Veni, vidi, vici". Cuvinte care au facut istorie. Si asa pare a fi si de aceasta data, privind victoria lui Ponta in alegerile pentru sefia PSD. Ma tem ca insa nu e chiar asa. Aceste cuvinte se aplica gastii din spatele lui, care a sanctionat prostia tipica Gionelo-Vangheliota, de-a nu avea "opritor" la tupeu. Sa zicem ca Victor Ponta a fost un compromis la care s-a cazut de acord, si doar in ultimul moment, sperind ca cineva din vechea gasca va salva situatia, la limita. Nu a fost sa fie, lipsa de credibilitate in fata colegilor s-a dovedit indeajuns de mare incit sa fie fortati sa ia hotarirea de a baga la inaintare pe cineva tinar. Sint absolut convins ca au luat aceasta hotarire din disperare de cauza, Ponta fiind per ansamblu la fel de periculos pentru ei ca si Geoana, dar in cu totul alt fel si mod.
Sa ne gindim un pic ce inseamna aceasta situatie, si cui foloseste, de fapt. Si sa privim lucrurile asa cum sint. Cine sau ce este acest Victor Ponta, in momentul de fata? Este un fost procuror, intrat in politica rosie, dupa obiceiul celor care au facut Dreptul cu gindul la politica. Aranjat comod in partid, pe baza de aliante gen Daciana Sarbu. Politic vorbind, la fel de comod, prin idei si conduita iliesciana. Baiatul asta s-a pregatit incontinuu pentru a fi politician, nu spagonaut ascuns dupa o cariera politica. El personal este un fel de triumf "post mortem" al lui Ion Iliescu asupra activistilor de tip nou, a ideologiei rosii asupra spagonautilor fara limita. Ce inseamna asta? Inseamna ca, dupa exemplul Ilici Bergovici, baiatul asta se prea poate sa stie ca daca ai puterea, banii sint inutili. Primesti oricum TOT ce doresti, la ce bun sa te manjesti cu bani? "Sarac si Cinstit". Asta a propulsat cariera politica a lui Ion Iliescu, si asta o va propulsa si pe a lui Victor Ponta. Iar oamenii de gen nu pot fi controlati prin plicuri, vizite la Vantu si alte chestii de gen. Dar pot controla perfect exact prin aceste... hmh, "slabiciuni" pe altii. Iar asta este ceva foarte periculos pentru PSD-isti. Caci e foarte probabil ca acest ex-mic-Titulescu, actual mic-Iliescu, sa doreasca cu adevarat sa intre in istorie. Si pentru asta, ca si mentorul sau, ar putea sa fie capabil sa sacrifice pe oricine. Ca va ramine "sarac" e doar o posibilitate. Insa ca va ramine "cinstit" e o utopie. A fost procuror, crescut cu cultul NUP-urilor. NU poate fi banuit macar de "cinste". Dar eternul "sarac si cinstit" va rupe electoratul la urmatoarele alegeri.
Sincer, victoria micului Zaiet iliescian ar trebui sa le dea insomnii lui Popeye Kakanarul si Piticului sau de curte. Intr-un an dezastrul produs de ei va pune tara pe tava la picioarele PSD-ului, iar de un purist au prea mici sanse sa scape printr-o simpla retragere din politica.
***
Am descoperit insa un lucru surprinzator, Geoana a invatat sa piarda. Sau pur si simplu a fost doar frica de ce urmeaza? Cert e ca a dat urari de bine echipei castigatoare. Si o data in viata, a avut si el dreptate: PSD-ul a facut un mare pas inainte, cu asta. Inaintea cui, insa, e o intrebare foarte interesanta, si total tendentioasa. El, personal cred ca a inceput deja sa impacheteze, iar madam Geoana sa sune la agentii pentru o chirie rezonabila, nu de alta, soacra trebuie sa ai din ce o da afara.
Iar in locul lui Vanghelie, as incepe sa vad pe la ambasade, unde nu e cu extradari.
***
Per ansamblu, situatia poate fi descrisa asa, ca o concluzie:
"Pe smecherul rRoman nu l-a doborit niciodata legea, ci doar propia lacomie."
***
Sint foarte curios cit timp va mai fi bantuita prostia acestui neam de caiafe numit rRoman, chiar dupa clasica intalnire cu pamintul, de spiritul lui Ion Ilici Bergovici Iliescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu