vineri, 19 februarie 2010

Omul care ramine in castelul inalt...


Motto:
"Să mă angajez acum, la 80 de ani, să preiau partidul, e cam mult" Ilici Bergovici
"Te ziiiic la mamaaaaaaaa!" Copil Anonim
***
Surse din formaţiunea social-democrată au declarat, pentru Gândul, că Iliescu a primit o ofertă de a prelua PSD, venită de la Miron Mitrea şi Adrian Năstase, în urmă cu câteva zile, după ce fostul preşedinte al PSD a anunţat că renunţă la orice funcţie în partid. Planul era ca Ion Iliescu să conducă partidul cel mult un an, timp în care să se facă alegeri în toate organizaţiile şi să fie organizat apoi un nou congres.
"Oamenii mi-au prezentat diverse propuneri faţă de problemele care există. Mă gândesc şi eu, bineînţeles, cum să ieşim din criză. În loc să ne preocupăm de problemele de fond ale aşezării partidului pe baze serioase, trebuie să căutăm soluţii la unele aspecte, care ar trebui să rămână, totuşi, marginale".
Scrie pe Realitatea...
***
Chiron Chitrea si Bombonel, in disperare de cauza, au dat fuguta la Bunicutza, sa-i scape de baronii cei rai si nesupusi. Interesanta aceasta ... hmh, "rebeliune" a unor oameni care au fost sufletul a ceea ce a ajuns PSD azi, adica regii spagonautilor, fraudelor si injustitiei. Inca o data se reconfirma ca e foarte important de care parte a p**** te afli. Problema lor e lipsa mitocanului in frunte, iar PSD, un partid de mitocani, asta cere sine qua non. No Mitokan, No President ... haraso? Toate bune, dar sa mor daca ii inteleg. Amandoi ar trebui sa fie in al 9-lea cer acum. Au creat un partid de infractori santajabili, de hoti fara rusine. Au aplicat toate formele de frauda posibile cu el. Ca acum i-au pus altii pe faras ... alta poveste.
Ilici? Ilici simte ca sfarsitul PSD e aproape, cred eu. Si nu cred ca e interesat sa isi alature numele celor care vor darima "rahatul celor 3 Roze". E foarte important sa se inteleaga ca echipa Geoana-VanGhelie nu are nimic de pierdut. Pur si simplu daca nu castiga, vor fi dati la o parte de o divizie B care vrea acces la ciolan. Asa e la mafioti. Hiena cea mai rea domina. Pentru echipajul de Escroci de Bucuresti e un moment crucial. Lumea s-a saturat de porcariile lor, de faptul ca bani fac doar ei, si chestii de gen. De aceea vor aplica orice sistem ca sa castige. Chiar si o lovitura de palat. Si Ilici stie ca lucrurile sint de mult timp prea in afara influentei lui ca sa poata stopa asta, la cit timp a lipsit. Banuiesc ca oricit ar muri sa se intoarca in Scaun, de data asta instinctul de conservare a primat in fata poftei. Personal, vad asta ca un semn de scindare a PSD. Pur si simplu divizia B a lor va renunta sa astepte firavele firimituri cazute dintre degetele ultra-lacomei echipe dominante, adica sa voteze pe bani putini.
Totusi, interesanta grija celor doi muschetari, Mitrea si Nastase, pentru supravietuirea partidului. Poate e doar experienta politica care le zice ca o data dus PSD-ul, viata lor politica, la acest nivel, s-a cam incheiat? Si atunci vor fi cu curu-n vant in fata capriciilor guvenamentale care da exemple justitionare? Echipa Gionel& Van Ghelie nu da doi lei pe ziua de maine. Acolo motto-ul e cam asa: "Banul meu! AZI! (sa moara mama, mancatiash)". Interesant, foarte interesant ce se va intampla. Iar tacerea si neimplicarea, macar ca comentatori, a lui Popeye Kakanarul si a PD-L e foarte sugestiva.
***
Oare ma incearca un pic de bucurie meschina, ca Partidul Smecherilor o ia pe o panta descendenta spre dezastruoasa? Daca si Ilici a preferat sa ramina in varful turnului lui, sa lumineze de acolo ca un far al comunismului de mahala, e cam grav pentru ei. Sobolanul rosu a dat semnalul pentru parasirea corabiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu