marți, 6 aprilie 2010

Previzibil, atit de previzibil...


Previzibil. Atit de previzibil incit uneori ma apuca risul. Au trecut alegeri, demagogia si-a facut efectul la cei castigatori. Ok, ne-am jucat, acum hai sa ne punem pe treaba. Si au inceput. "SISTEMUL TREBUIE PASTRAT, CONSERVAT". Asta ar trebui sa fie lozinca noua a PDL. Portocaliul lor tinde din ce in ce mai mult inspre rosu, acel rosu de interpretare neaosa, adica ...hmh, "lipitoristic". Amenzile cresc, impozitele cresc , salariile scad, somajul creste, oamenilor le e foame, statul nu mai respecta propria justitie... fortele de ordine se pregatesc deja, in fundal (nu am auzit de disponibilizari acolo, din contra, bugetele lor au fost marite). Voi ce intelegeti din asta? Sa intelegem ca acest sistem va fi pastrat atita timp cit va mai fi un amarit de leu in tara asta, evitind cu incapatinare solutiile salvatoare? Dupa aceea, domniile lor ne vor face in gratios semn cu mina. Inainte de-a urca in avionul cu destinatia Argentina, Chile, Brazilia... fiecare dupa gusturi. Iar noi ii vom invidia in continuare, caci doar merg la mare si la soare, nu?
Ma amuzam, ca de obicei, cu comentariile savante, uneori pline de cifre si trimiteri, de pe VoxPublica. Iar concluzia, referitoare la indiferent ce partid politic conduce, e simpla. Oare exista o clauza a obligativitatii lasatului de dezastru pe care o semneaza cind ajung la guvernare? Nici o guvernare nu a fost destul de proasta pentru ei, ca sa nu poata fi folosita drept scuza. Toti au devalizat, toti au furat. Deci, noi de ce nu-i scuzam ca fac la fel? Oare nu-i discriminam? Culmea, la asta ar avea dreptate. Ai suportat 20 de ani hoti, si nu i-ai inchis, de ce ai incepe fix acum? Doar te-ai nascut sa fii furat. Iti negi propria mostenire, istorie, cultura, tot? Nu, doamnelorsidomnilor. Noi nu facem asta. Sintem democratici si nediscriminatorii. NU inchidem pe nimeni. Iubim toti hotii. Doar sint de-ai nostri nu? Oricum visul erotic al rRomanului de rind e sa ajunga intre smecherii pe care ii apara statul daca fura. E targetul vietii pentru marea majoritate a boborului. Si uite, am gasit pina la urma un domeniu in care rRomanu' urmeaza cu incapatinare un target. I'm happy.
Oare cit ar costa un bilet de avion inspre... Congo, sa zicem? Oare primesc emigranti? Si daca da, primesc si romani?
***
Pe vremea "impuscatului", vajnicul injiner Costica ajunge sambata acasa, dupa programul scurt al zilei respective. Doamna Costica, disperata de faptul ca urmeaza ziua in care-i vin socrii la prinz, ii pune o plasa in mina si il trimite la pascut prin alimentare, doar-doar gaseste ceva. Si o ia Costica al meu la talpa, abatut. Insa. Deodata, miraculos, vede o alimentara plina-ochi de gaini.
-Buna ziua tovarasi!
-Buna ziua, zise vanzatorul.
-Sint de vanzare...gainile?
-Da, domnu' Injiner.
-Si....poate cumpara oricine?
-Daa, domnu Injiner, chiar oricine...!
-Chiar si eu, Injinerul Costica?
-Daaaaa, tovarase Injineri, chiar si dumneavoastra!
Simte ca ceva il trage de mineca. Se uita mai bine. Linga el, o baba.
-Pssst! Doomnu' Injineeer!
-Da, mamaie, ce-i?
-Doooomnuu Injineeer, nu cumparaaaaa, domnu' Injiner!
-Pai ce, mamaie, sint gaini si sint de vanzare!
-Dooomnuuu Injineeeeer, astea au murit de Sidaaaaaaa!
Se smuceste, si reuseste sa isi scoata maneca din mana baboiului insistent.
-Auzi, mamaie, eu vreau sa le maninc, nu vreau sa le f**!
***
"
Amintirile ma chinuiesc,
Amintirile ma rascolesc,
Nu mai reziiiiiiiist.... Beheeeheeeeeeee!"

Un comentariu:

  1. intr-o guvernare de aur socialista ne ar fi si mai greu....

    te astept la mine pe blog unde Hoitul de Ilici cere interzicerea urmatoarelor: skinny jeans, i-pod, i-phone, i-pad, fara piercing, bluzele decoltate fara sutien, fara role, etc...,

    RăspundețiȘtergere