joi, 20 mai 2010

Beee!Beeee!...Ce mah? Ba pe-a matii!



Piata Victoriei, 20 Mai 2010. O gramada ordonata de oameni. Sindicalisti. Prostest, sloganuri. Sau, pe acolo. Insa dupa cit de cuminte si ordonat s-a strigat si li s-a falfait din steaguri... arata cam fals si inutil. Nu au reusit nici macar sa il sperie pe Hoara, care, ca orice politician, merita mai mult in viata asta.
Iar guvernul Piticului Lingau a facut ceea ce face el mai bine. Nu, nu e vorba de munca. E vorba de-a se trage pe kur, a o da la intors, si a se ascunde. Celebrul pigmeu Boc nici macar nu a avut bunul simt sa dea ochii cu oamenii. A pus o capra sa spuna senin ca pe ei ii doare undeva de demonstranti si ca o tin pe a lor. Mai mult, si-au luat raspunderea "in fata Parlamentului" pentru masurile dorite de ei. Ok, si? Daca esueaza, parlamentul ii va certa aspru si ii va pune la gazeta de perete? Ca nu vad cum poti razbi, pe termen mediu macar, cu ce vor ei. Au ales, din nou, cea mai proasta varianta de actiune. Dar aici, nimic nou. Atita pot ei. Chiar ma amuza cele "6 luni" de salarii mai mici. Cind a revenit statul asupra unei reduceri de drepturi salariale? Intr-un cuvint, guvernul format din alesii boborului a dat cu flit. Ca nu spun cu "muie".
Colac peste pupaza, s-a gasit si CTP sa dea o parere, in stilul caracteristic, usor flegmatic si superdoct. Insa, de data asta e un picut de adevar in ce zice el: nici un politician nu inspira incredere, la ora actuala, ca Prim Ministru. Deci, Mugur Isarescu ar fi un mod de a spala oarecum obrazul. Numitul domn insa nu crede insa in guverne de tehnocrati. Stie el ce stie, un tehnocrat nu are sprijin popular, e doar un smecher care se plimba cu mercedesul. Deci, ar face un guvern politic. Ar fi interesant de vazut ce considera d-l Isarescu un guvern politic competent. Insa, personal, nu cred ca vom avea ocazia. Asta din doua-trei motive. Primul ar fi ca domnul tehnocrat-sef ar cam trebui sa isi dea pe fata clientela personala. Al doilea ar fi ca Bocanel nu o va vira din tron fara scandal major. Iar ultimul motiv e insasi Basescu. Care va spune NU. Cu toate astea, Mugur Isarescu PARE o solutie interesanta. Spun "pare" caci nu poti stii niciodata, oamenii de gen au tot felul de contacte, afaceri si simpatii mai... umbrite, sa spun asa.
***
Later Edit:
Ce se face o intreaga clasa de frecangii, pusi in fonctii ca sa sustina pe cine trebuie, daca domnul Isarescu se pune pe cernut dupa realizarile slujbasilor? In loc sa taie aiurea din bani, ca sa scape, inca o data, adevarata clasa de capuse, precum celebrul Boc, si si-mai celebrul Basescu?
***
Exista, desigur, diverse variante PSD-PNL. Din pacate la fel de demne de incredere ca si cele PDL.
Urmeaza o vara interesanta, dragii mei. Nu, nu va ginditi ca va veni Zina Maseluta si ne va scoate din criza. Vom asista doar la o si mai mare nesimtire a lumii politice, si la o inscriere pe traseul Greciei. Personal, nu cred ca vor face ce trebuie atita timp cit mai exista o sansa cit de mica de-a fura, si macar un amarit de leu la buget. Indiferent cine va domina, politic vorbind.
In rest, numai de bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu