marți, 1 iunie 2010

Premianti, de la Stat, de la Privat...

"Salariile angajaţilor din companiile de stat nu vor fi reduse cu 25%"
Sebastian Vladescu
***
Deci, din nou, invataturile inaintasilor dau un sut sanatos moralei. Companiile cu "capital majoritar" de stat nu intra la taieri. Funny. Probabil banii pe care ii baga statul in ele vin de la Zana Maseluta. Bugetul National nu are nici o implicare.
Sa luam de exemplu situatia CFR. Una din cele mai vorace "gauri negre" de dupa revolutie. Subventii 2009: 612, 24 milioane de lei, suplimentati de N ori pina la sfarsitul anului. Doar in decembrie 2009 s-au dat 182 de milioane de lei in plus, din FONDUL DE REZERVA BUGETARA. Asta in conditia in care tara platea deja pentru teatrul de proasta calitate cu Geoane si Marinari, numit alegeri. Pe 2010 sint prevazuti 4,84 miliarde lei, care, evident, vor fi suplimentati de N ori, si vom afla o suma totala prin 2012, in fata faptului implinit. Totodata, 5 companii vor primi subventii,
Regiotrans, Regional, Transferoviar Grup, Servtrans Invest şi Ferotrans TFI, reprezentind diferenta dintra costuri si realizari. Si stim cu toti smecheria cu licitatii&co. in care declari un pret mic si suplimentezi ulterior, pina la 10x suma corecta.
Desigur, acesti bani nu-i va plati statul din incasarile sale, ci, probabil, se materializeaza cu ajutorul flacarii violete, sau ii aduce barza, de aceea, in aceste domenii "cheie" NU se aplica reduceri.
"Primus Inter Pares". Va spune ceva? Si cam atit despre echitate sociala, profesionalism in solutii si egalitate in sacrificiu. Bombonel si Ciocardel, ingerii pazitori ai rRomaniei, arunca inca umbre luuuungi asupra acestor locuri, si a guvernelor boborului de Meoritze...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu