joi, 12 august 2010

Nu.

Am tot citit diverse zilele astea. Spuse de diversi politruci, scrise de diversi ziaristi, prezentate in cele mai diverse locuri, si in cele mai diverse feluri. Si, brusc, simt nevoia sa le comentez.
Primul lucru de care as dori sa ma....hmh, leg, sa zic asa, e indemnul Primului Cocalar Al Neamului sa iubim Romania. Hmh. Ce se intelege prin asta, domnule Presedinte? Tara, fizic vorbind, raul, ramul, meoritza? Sau rRomania, asa cum e ea, un stat abuziv, absolut infractor, despartit in doua de relatia "ai nostri" si "pulimea"? Cum poti, domnule Presedinte, cocalar de doi lei ce esti, sa indemni oamenii sa iubeasca rRomania TA, doar pentru ca TU, la nivelul tau, te simti bine in ea? In rRomania ta, oamenii din invatamint si pensionarii ar trebui sa traiasca mizer, la limita subzistentei, DESI au platit aceleasi taxe ca ceilalti, raportat la salarii? Stiu, de unde vii tu, nu exista scoli, ci doar "scoala vietii". Atunci de ce nu ai curaj sa o dai pe fata: desfiinteaza, domnule, scolile, si eutanasiaza pensionarii. E simplu. NU te-am auzit niciodata infierand aspru, sau macar comentand stocul supranumerar de birocrati inutili din restul domeniilor statului. Dar chiar niciodata. Si, peste toate acestea, TU ma indemni pe mine, ghinionist cetatean al rRomaniei tale, sa si iubesc mocirla asta? Mocirla unde totul e de vanzare, mai mult sau mai putin pe fata? Unde legile exista doar cind convin unora, unde justitia e de vanzare, unde statul nu iti da mai nimic in schimbul impozitelor exagerate? Ma indemni sa ma simt bine intr-un loc in care oriunde ma prezint la un ghiseu, sint tratat ca un gunoi? Ma indemni sa fiu relaxat intr-o tara in care legile sint supuse bunului plac si ordonantelor guvernamentale, amin? Cum mama naibii poti iubi o tara in care statul, prin reprezentantii sai, e primul dusman al locuitorilor? Si toate astea in schimbul unui minim pe economie micsorat cu 25%?
Recunosc, m-a enervat acest marinar imbecil si demagog. Dar nu la fel de mult ca si prostia celor care l-au votat in ciuda evidentei ca va face exact cum face o data ajuns la ciolan. Stii ce iti doresc eu tie, domnule Presedinte Basescu? Ca ai tai copii sa ajunga sa traiasca din ce pot face pe spinarea lor. Si din ce fac ei, sa ajunga sa te ajute si pe tine la pensie. Ca sa vezi si tu cam cit de bine traieste un pensionar. Evident, daca nu se gaseste nimeni care sa bage citiva plumbi in tine, pina atunci.
***
Sa trecem un pic si de partea cealalta a baricadei, in curtea celor rosii. El Pontandante a dat un interviu. Publicat de multa lume, in multe locuri. Si care m-a pus, personal, foarte pe ginduri. Ma tem ca lumea de dreapta nu stie cu cine are de-a face, inca. Sau, daca stie, sint prosti de put. Avem in fata un nou Ilici Bergovici, mai tinar, si cu alte mijloace, la care a adaptat metodele. Ma tem ca pina si Bombonel se va dovedi un blind mielusel pe linga aceasta lepra neocomunista. Sugestia ca PSD e bine, si isi asteapta momentul, ma face sa ma simt foarte inconfortabil. O data cu afirmatia faptului ca "domnul" Ponta isi va depune mandatul la congres, mi-a mai incoltit o idee nelinistitoare in minte: daca a fost bagat la inaintare strict pentru a scapa de piaza-rea mai prostanaca decit prevede orice stas, cu voia dvs. ,Mircea Geoana. Si sa pregateasca locul pentru alt cineva...? Pot spune ca am vazut rar politicieni ai actualei puteri la fel de siguri pe ei, in ceea ce declara. Tot interviul are un aer de "ce e al nostru e pus deja deoparte". Un fel de..."EU stiu. Voi puteti doar ghici. Si cind e sa se intample, veti putea fi doar spectatori, de pe margine"...
***
Colac peste pupaza, cineva, nu mai retin cine, a afirmat azi ca partidul stimabilului Dan Diaconescu ar avea 13% in sondaje... E vorba de o rebranduire a unei parti a actualului sistem? "Partidul Poporului" suna foarte... emfatic, ca denumire, si de impact, in bunul stil OTV. Se pare ca il vom vedea si pe "onorabilul" domn Cozmanca in acest partid, ceea ce pentru unii zice mult, chiar daca publicul larg a uitat cine este acest stimabil domn. Sau poate tocmai de aceea.
***
Per tutti, nu imi place atmosfera. E prea multa liniste despre ce se intimpla. Razboiul intre politruci, cu tot datul in stamba pe care il presupune, e neimportant, uneori chiar as suspecta ca se face acest..."spectacol", intentionat, de comun acord, pentru binele comun al clasei politice. Tacerea mare e in schimb in zona a ceea ce se intampla, de fapt, cu tara. Doctele oferte de procente realizate (sau nu), oferite de guvernanti si satelitii lor, nu au darul de-a ma linisti, sau macar de-a ma convinge ca se face ceva, acolo sus.
Bun, sa admitem ca nu se intampla nimic in sensul bun, si ca ne prabusim. Ok, care ar fi interesul sa se intample asa? Pur si simplu nu inteleg. Asta nu e nici macar in interesul mafiotilor, spargerea bubei improasca pe toata lumea, in ziua de azi.
***
Teribil de nelinistitor. Nu. In mod clar, NU. NU iubesc rRomania, mie imi e dor de Romania. O Romanie pe care nu am cunoscut-o niciodata. Dar pe care teribil as vrea sa o cunosc. Voi nu?
***
PS.
In mod intentionat nu am pus nici o imagine la acest post. NU-ul meu nu am reusit sa il ilustrez prin nimic.

2 comentarii:

  1. romania e o tzara extrem de greu de iubit, mai ales daca te-ai nascut in ea...clasa politica romana e o hazna puturoasa in care colcaie ideologic si dreapta si stanga, foste comuniste...pacat, meritam mai mult...

    la mine pe blog Arabii Sauditi cer inlocuirea Meridianului Greenwich cu Meridianul Mecca!?!?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm!
    Bine punctat!
    Linistea aceasta, premergatoare unei anuntate furtuni NU e dekloc de bun-augur!
    Iti inteleg supararea motivata, insa ar fi momentul in care si starea de bine ar trebui sa te invaluie!
    Facand abstractie de toti...
    O vara frumoasa iti doresc
    Zadkielix alais D.M

    RăspundețiȘtergere