miercuri, 15 septembrie 2010

Gaina. Si implicatiile ei.


"Intr-o galaxie indepartata, pe o planeta uitata, traia o comunitate. Comunitate cu perspectiva. Nu prin prisma oamenilor, ci prin faptul ca detinea o Gaina. Nu orice gaina, ci Gaina cu Oua de Aur. Gandind ca toate lucrurile trebuie sa mearga spre progres si faptele trebuie lasate pe mina profesionistilor, oamenii au dat Gaina in pastrare liderului comunitatii, pentru o impartire echitabila a oualor. Iar gaina se oua, comunitatea mergea tot mai bine. Oamenii prosperau. Liderul, om si el, vazind ca merge bine ouatul Gainii, a inceput sa isi invite rudele la masa, caci Gaina depunea multe oua. In acest fel rudele sale au inceput sa considere un drept al lor, inalienabil, mancatul la Lider. Iar Liderul, om si el, pe motiv de fudulie, a incurajat aceasta atitudine. In timpul sezonului agricol, oamenii cereau mai multe oua de mancare, deoarece munca la camp era tot mai solicitanta, avand parte si de un an cu seceta. Cum nu putea sa ia de la gura rudelor, pe care le asigurase in mod repetat ca, indiferent de situatie, el le va da de mancare, Liderul a inceput sa dea tot mai putine oua oamenilor, iar, acestia, din cauza ca nu aveau energia necesara pentru munca, aduceau tot mai putine graunte Gainii. Iar Gaina se oua tot mai putin. Liderul, nemultumit de prestatia Gainii, a inceput sa o injure, sa o faca incapabila, si in multe alte feluri, cum ii venea la gura, "dobitoaca" fiind cel mai marunt dintre epitete. Din cind in cind, ii mai aplica si cite un dos de palma, asa, sa nu uite Gaina cine e seful acolo. Dar ouale erau tot mai putine, rudele tot mai flamande, iar oamenii tot mai revendicativi. Intr-un moment de furie, pricinuit de frustrarea ca Gaina nu raspunde pozitiv amenintarilor, Liderul lua o secera si taie capul gainii. (Initial intentionase sa o disciplineze cu un ciocan ars cu sete pe spinare, insa descoperi cu stupoare ca ciocanul fusese subtilizat de Liderul dinaintea lui, pensionat acum, pe pozitie onorifica. Acest fapt a pricinuit manuirea secerii cu si mai multa furie.) Brusc, realiza ce a facut, si, de furie, incepu sa loveasca gaina moarta cu piciorul, urland: "Curva ce esti!". Un trecator, membru al comunitatii, se intampla sa treaca tocmai atunci, pe linga casa Liderului, unde era cotetul Gainii, si auzi urletele. "Ce se intampla, Liderule?" intreba el. Liderul, in ciuda varstei si a functiei, sari sprinten gardul, si ii aplica trecatorului un cap cumplit in gura, si incepu sa urle: "Doar voi
sinteti de vina! Toti! Ca mi-ati incredintat aceasta Gaina!"
***
La nivel cosmic, s-a constatat o aparitie ciclica a Gainii, si totodata a uciderii ei, in etape de 20 de ani subiectivi. Concluzia e ca Furia pricinuita de Frustrare are nevoie de 20 de ani de acumulare pentru a ucide, pe motiv de Isterie, Sansa.
***
(Orice asemanare cu personaje in viata sau decedate e absolut intamplatoare, si nu face obiectul acestei Povesti)
***
Si-am incalecat pe-o sa. Si m-am cacat pe ea poveste, ca prea seamana cu realitatea!

5 comentarii:

  1. :)))) 10 cu felicitari...musiu!Ai fost genial azi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand ai dreptate, ai.Nu sunt pusa pe harta din start...cheful vine pe parcurs... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei, nu e vorba de harta. E vorba ca din cand in cand mai trebuie sa si ridem, chiar daca subiectele sint, in fond, nasoale.
    @Cristi, mersi.

    RăspundețiȘtergere