sâmbătă, 25 septembrie 2010

Romania. Tara in care se intampla Nimic.




Traim intr-o tara deosebita. Deosebita prin faptul ca intotdeauna se intampla Nimic. Si asta ne ocupa tot timpul. Cu mic, cu mare. Ne-am revolutionat, cica, in '89. Vax, s-a schimbat Nimic. A venit o vreme in care o Conventie Democratica a schimbat nimic pe Nimic. Un Nimic care a demonetizat pina si Nimicul reprezentat de Dreapta in societatea rRomana. Ne-am intors la Nimicul de Stanga. Chiar daca a fost deghizat inapoi in Nimic de Dreapta, ulterior. Peste toate si orice, 20 de ani si mai bine, am fost ocupati sa criticam Nimicul facut de altii, producind un alt fel de Nimic, in acest timp. Chiar si in acest ultim moment, in ceasul al 12-lea, sintem preocupati cu discutatul de Nimicuri existentiale, in timp ce tara se indreapta spre un alt nivel al Nimicului, spre Nefiinta. In timp ce facem Nimicuri Legislative, Sociale si Culturale. Presa scrie despre Nimic. Oamenii discuta zi de zi Nimic. Nici macar nu ne preocupa nimic altceva decit Nimic. Generatii de "filozofi" diseca Nimicul in Mini-Nimicuri, indispensabile vietii in Nimic. Sintem un Neam de Nimicuri, glorioase in Nimicnicia Noastra. Si avem mare-mare grija ca dupa noi sa ramina Nimic. Un Nimic perfect, in care sa urle Vantu peste o tara parjolita. Pe undeva, sintem agenti ai Haosului in aceasta lume. Deoarece scopul final al actiunilor noastre este intoarcerea, probabil, in Nimicul Primordial. Si Haos.
***
"Nothing ever happens, nothing happens at all
The needle returns to the start of the song
And we all sing along like before
And we'll all be lonely tonight and lonely tomorrow..."
***
"They'll never learn...!"
Serious Sam
***
PS.
Ca sa vedeti ca si altii se ocupa in mod frecvent cu Nimic, va dau un exemplu: CIA inca considera ca Gionel a ramas Presedinte la PSD. :-)

2 comentarii:

  1. invatati copiii sa ignore animalele din politica ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, domnule, vezi tu? Aici e de fapt problema, ignorarea ne-a adus aici. E singurul mod in care animalele pot ramine unde sint, daca oamenii ignora ce fac ele.

    RăspundețiȘtergere