miercuri, 22 decembrie 2010

Ce inseamna Ion Iliescu pentru The Wolfman

Poate nu este cel mai inspirat titlu. Dar, dupa un pic de gandire, mi-am dat seama ca e cel mai adecvat. Vrem, nu vrem, Neanelul e un simbol national. Desigur, chiar si in aceasta problema, parerile sint impartite in doua, conform intereselor. Ca asa e la noi, la romani. Pentru o minoritate, acest... om, desi imi e foarte greu sa-l denumesc asa, reprezinta in continuare o personificare ceausista a raului. Pentru marea majoritate are sansele sa devina o legenda, precum Ceausescu, insa, spre norocul lui si scarba unora dintre noi, o legenda vie.
***
Prima data am auzit de Mos KGB prin anul 1988, intr-o discutie despre ce se intampla la rusi, si Perestroika lui Gorby. Parintii mei discutau despre asta si, spre mirarea mea, pomeneau de un anume Iliescu Ion drept un "favorit" al rusilor, pentru o eventuala schimbare in rRomania. Acuma, sa o luam un pic asa: ai mei parinti nu au facut parte din structurile de partid, din stabime sau din cercurile care se invarteau in jurul puterii. Au fost oameni care si-au facut meseria, dar departe de Partid. Va dati seama ca daca Neanelul era vehiculat ca viitor rege de oamenii normali... Interesant e cum de l-a "scapat" Ceausescu. Iar asta zice ca oricum Ilici era "pe vine" la conducere. Probabil insa Ceausescu nu a murit destul de repede, iar KGB-istul a devenit prea nerabdator...
Personal, am vizualizat personajul pentru prima data cind a lansat celebrul "tovarasi, am invins". O data cu majoritatea locuitorilor acestei tari. Tot la fel cu majoritatea locuitorilor acestei tari la acea vreme nu stiam de loc CINE a invins. Si, in nici un caz, lumea nu isi inchipuia ca acel plural folosit de Ilici Preapulovici nu se referea in nici un caz la noi. Din pacate urmatorii ani au revelat cit se poate de clar directia. Directie pastrata, cu sfintenie chiar, si in ziua de azi. Ca deh, nu de aia au murit eroii lovilutiei, sa o ducem NOI bine...
Acest om reprezinta RAUL. Mizeria umana in cea mai pura forma a sa. Insasi definitia meschinariei si rea-vointei. Acestea sint fapte. De nediscutat. Si reprezinta, de fapt, un rau mult mai mare decit Ceausescu. Reprezinta exact ce e mai rau la un neam si asa plin de pacate, si anume micimea sufleteasca a melteanului ridicat din balega in care s-a nascut. Cu toate astea, ani de zile m-am intrebat un lucru simplu: in orgoliul lui de mediocru si lepra, totusi cum a putut sa-i scape o intrare in istoria REALA a acestui neam? Si totusi, raspunsul e simplu. Meschinaria a biruit pina si orgoliul, la el. Si imi mai pun inca o intrebare. Din pacate, insa, cu un raspuns foarte simplu (se zice ca la orice intrebare raspunsul cel mai simplu e, deobicei, cel mai apropiat de adevar). Cum traieste "omul" asta cu propria constiinta? Iar raspunsul e clar: "foarte bine". De fapt si in ciuda multelor vorbe mari si, din pacate, fara suport, ale actualilor dominanti, Ion Ilici Bergovici Iliescu a izbandit. In totalitate. A creat un partid care se autoperpetueaza, si un sistem care face la fel. Oricine castiga, de fapt se transforma in PSD. Sistemul, si slabiciunea vinovata si genetica a rRomanului in fata lui. Izbanda mediocritatii si leprelor in fata oricarei logici, reguli sau realitati. De fapt, ABSOLUT TOTI cei ce au dominat acest neam, in ultimii 20 de ani, provin din pepiniera lui de lepre, fie ca vorbim de Nastase, de Antonescu, de Ponta si in ultimul rind, dar nu cel din urma, cu voia dumneavoastra, Traian Basescu. Nu, nu chiar ma intereseaza argumentul Petre Roman, in acest context. Numai un idiot poate sa creada ca Ilici ar fi permis accesul, intr-un guvern si o politica controlata in totalitate de el, unui "independent" incontrolabil. Si lipsit de obedienta. Iar ca sa te poti apropria de Ilici, trebuie sa ai "intrare", chiar si acum. Cine are, sau a avut, cea mai buna intrare la Neanelu? Securistii, of course. Si niciodata, dar niciodata aschia nu sare departe de trunchi.
Intr-un cuvint, Ion Iliescu inseamna pentru mine tot ce e rau la aceasta tara. Trecut, si viitor. Nu, nu cred ca exista vreo infractiune contra acestui neam de care sa nu fie vinovat. Nu s-a inventat inca ceva destul de nou sau inedit, care sa ii fi scapat acestui pui de tigan ajuns smecher. Ciocardel KGB-ist care nici macar de murit nu ne face placerea sa moara, dracului, o data.
***
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe la mod absolut. Raul corupe intotdeauna puterea absoluta. " Come to the Dark Side..."
QED.
Punct.
PS.
Am incheiat un sondaj, aici. 11% din cei ce au votat au aratat incredere in clasa politica. Voua ce va spune asta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu