miercuri, 15 decembrie 2010

Cool

"Hipster is a slang term that first appeared in the 1940s, and was revived in the 1990s and 2000s to describe types of young, recently settled urban middle class adults and older teenagers with interests in non-mainstream fashion and culture, particularly indie rock, independent film, magazines such as Vice and Clash, and websites like Pitchfork Media. In some contexts, hipsters are also referred to as scenesters."
***

***
Mai trase un fum din joint. Mina incepu sa-i tremure... Inchise ochii, somnul il cuprinse.
Se trezi fugind. Inaintind. Cu un sudamerican cam jegos, cu haine rupte, alaturi de el. Care raspundea la numele de El Comandante Guevara.
In mina stringea dureros de tare un Kalashnikov, care, in mod ciudat, avea in loc de incarcator o tastatura. Rosie. Intrara intr-o camera in care erau adunati o multime de oameni. Bancheri, politicieni, artisti, actori... Iar fiecare statea pe gramajoara lui de bani. Incrincenat, incepu sa urle : "Viva la Revolucion!". Si incepu sa isi goleasca incarcatorul in ei. Ciudat, desi erau toti plini de rani, nici unul nu murea. Insa toti isi paraseau banii si se retrageau catre un colt mai intunecat al incaperii, strigind:"Perdon, senor Che-sti, perdon...". Si le lua banii, ca trofeu. Ei, poate nu numai ca trofeu... Of, fericire si biruinta! Insa, o data ce puse mina pe ei, acestia luara foc. Se scutura, se tavali, numai sa scape de foc...
Bunicuta il scutura viguros, era deja ora 11. Pfui, isi zise! ce gaze trage baiatul asta... iar o fi mancat la MacDonalds... Iote, maica, ce rusine, cum am pus mina pe el, cum i s-a sculat ciucurelul... baiatul asta o fi stiind ca exista si fete pe lumea asta?
"Costicaaaaa, nu mai dormi, ce, crezi ca esti Nicushor Ceausescu, sa dormi toata ziua?"
***
Domnule Rogozanu, gata. Nu mai am tricouri, momentan. Dar, cum vine iarna, e bun si un galosh, nu? Oricum, costul unei perechi de Converse cred ca acopera prestatia artistico-muzicalo-revolutionaro-hipsteristica din clipul de mai sus. Sper... Poate e inceputul unei frumoase cariere muzicale, mai stii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu