duminică, 12 decembrie 2010

Solidaritate. Tendentioasa sau nu. Ma tem ca da.


E asa de usor sa confunzi demagogia cu actiunea. Mai ales cind asta doresti de fapt.
***
Romanii sint un popor de lepre, asistat social, bun de nimic si pomanagiu. Asta e pozitia prezidentialo-guvernamentala actuala. De ce asta? Pentru ca trebuie platit romanului ceea ce trebuie, in schimbul taxelor percepute ani de zile, fara posibilitate de refuz din partea partii platitoare. E simplu. Bani nu mai sint decit, ori pentru plata obligatiilor sociale, ORI pentru sustinerea in continuare a sistemului.
Sa ne gandim un pic, DE CE nu mai sint bani? Evident, din cauza unui sistem aproape perfect, creat de (actualul) PSD, ex-FSN, in anii '90, de devalizare a fondurilor unui Stat cu o situatie economica si asa precara. Sistem care dainuie, bine-mersi, si in ziua de astazi.
Cu un scurt si neimportant interludiu... capresc, mai precis tzapesc, Ilici Preapulovici Bergovici Iliescu a dominat tara asta. Impreuna cu o cohorta de Bombonei, Hrebe-n-buci si alti nenorociti nespalati.
Pina in 2004.
Ei, in 2004, rRomania a devenit Flota. Si, cum ii sade bine unui Marinar, Presedintele Republicii a promis, inca de pe atunci Marea. Insa, in mod evident, nu am primit nici macar Sarea. Desi, ca si popor, am fi preferat, daca era vorba de "primit", o europenizare, in locul unei bolshevizari cu agonie prelungita si nesustenabila.
***
Ca o mica paranteza: Sistemul, omniprezent, inventat de niste sub-oameni, e inca aici. Desigur, cei ce l-au inventat sint absolut vinovati. Ok, admitind asta, cei care il perpetueaza nu sint la fel de vinovati? VORBELE NU TIN LOCUL FAPTELOR! Nu afirm ca dezbaterile nu isi au rolul, ca infierarea publica a Sistemului e nociva. Afirm doar ca atita timp cit totul se opreste la vorbe, e doar CACAT CU MAC.
***
Bun. Neam-de-opinca, vel-presedintele nostru, a beneficiat, pina in 2008, de un guvern potrivnic lui si, totodata, potrivnic tuturor, cu toata aparenta unor binefaceri. Dar, din 2008 a fost inscaunat prim-ministru celebrul Mascarici al Tronului, Emil Boc pe nume. DIN 2008. NU din 2009, sfarsit de decembrie. 3 ani. Ani in care am avut parte de o seama de vorbe, de o seama de "luari de pozitie", de fulminante discursuri "infieratoare" de Moguli, dusmani, asistati social. Dar de mult prea putine fapte in directii bune. Mai precis, incet dar sigur, directia actiunilor fortei dominante politic a rRomaniei a mers inspre agravarea Sistemului Iliescian.
Exista voci care afirma ca Boc, si PDL in speta, nu a stiut, in 2008, cit e de grava situatia. Haideti sa nu mai participam la aceasta coprofagie de Dambovita: PDL a facut parte si din guvernul Tariceanu. Ok, sa admitem, insa, ca Boc nu a stiut situatia. IN 2008. Sint 3 ani de atunci, iar actuala situatie e o rezultanta DIRECTA a geniului dinsuia. Nici acum nu stie ce se intampla? ATUNCI CE PUII MEI CAUTA ACOLO? Vorbind de asistati social, in caz de necunoastere a situatiei, Boc e cel mai mare asistat social, de fapt. Primeste un salariu de Prim-Ministru absolut nemotivat. Probabil ca sa nu mai plinga. Si culmea-culmilor nesimtirii de Dambovita e sa afirmi ca PSD e de vina pentru ca Partidul tau actioneaza ca un PSD sub alta denumire. Daca e pe asa, Hitler e de vina, doamnelor si domnilor! Ce ar fi fost, in fond, Comunismul FARA un Hitler care sa le dea sansa de-a acapara jumatate de Europa? Cit ar fi supravietuit Stalin fara acel razboi? CUM ar fi reusit 254 de jegosi Rosii sa distruga vietile a n+1 generatii dupa ei?
***
Cum poti sa firmi, ca Presedinte, ca TOTI romanii sint niste lipitori, asistate social, de un Stat care e dumnezeul productivitatii, echitatii si corectitudinii? Cum poti sa pretinzi SOLIDARITATE? Solidaritate inspre ce? Adica, sa fim solidari, noi, poporul, in plata, iar politicienii, in consum? Sa fim solidari cu lacrimile de crocodil pe care le varsa clasa politico-patronala, in timp ce noi le platim lacomia? Vai de puiimei, Bancile... Statul nu poate permite ca Bancile, slavitele Banci, sponzori bogati, sa isi asume RISCURI in afaceri.
CUM MORTII MATII DE COCALAR SIFILITIC POTI PRETINDE ASTA? CUM POTI PRETINDE SOLIDARITATE IN PLATA FARA SA OFERI SOLIDARITATE IN PROFIT?
***
Haideti sa o luam altfel. Orice persoana angajata plateste, fara absolut nici o posibilitate de control incotro merg banii, taxe pentru o asigurare de sanatate, pentru o pensie, pentru un ipotetic somaj. Plus impozit, ca toata lumea. Plata procentuala si fara pardon. Cu procente in continua crestere, fatis sau mascat (vezi co-plata in sanatate). NU ma intereseaza CE pierderi are statul la taxe, ce evazionism avem, ce are de recuperat de la firme. MA INTERESEAZA CE AM PLATIT EU.
NU ACCEPT EXPLICATIA CA NU POT PRIMI BENEFICIILE A CE AM PLATIT EU FIINDCA SINT PROBLEME IN ALTE DOMENII!
Cu problemele acelea sa va spalati pe cap si sa vi le bagati in cur, domnilor de la PDL! Sinteti aici ca sa le rezolvati, de aia sinteti platiti. Nu sint interesat de problemele unui Stat asupra caruia nu am nici un control. Nu sint interesat de datoriile antamate de un Stat incapabil si diletant in absolut orice intreprinde. Ma doare exact in cur de el. Nu, nu are sens sa vorbim de solidaritate sau de obligatia de a plati ceea ce au risipit cei ce INTRUCHIPEAZA Statul.
IN FOND, CE OBLIGATIE AM EU, CA CETATEAN, SA SUSTIN FINANCIAR UN STAT CARE IMI IA BANI SI REFUZA SA ISI RESPECTE CELE MAI MICI ANGAJAMENTE, CHIAR DACA SINT TRECUTE IN CONSTITUTIE?
***
CINE putea schimba ce se intampla? De ce nu o face?
CE SCUZE EXISTA PENTRU ASTA, IN FATA UNUI POPOR?
***
In 3 ani se poate cladi o lume. Dumnezeu a facut asta in 7 zile, nu? Daca te pretinzi Zeu... Act like one! Or go fuck yourself and shut up!
Cindva, am actionat in sprijinul actualului presedinte, stiind foarte bine ce si cine e. Lasind falsele prezumtii de nevinovatie, nefondate la un om adus in politica de Petre Roman intr-un guvern Iliescian, deoparte, nici macar eu nu am vre-o scuza. De fapt, am sprijinit sistemul. Si trebuia sa stiu ca Komsomolismul e o boala.
Mea Culpa!
***
NU exista scuze pentru incapacitate sau incompetenta, la nivel inalt. NU exista NICI un fel de scuze pentru perpetuarea incapabilitatii si relei-vointe la nivel inalt. Indiferent cit de tare dai din gura ca "te bati" cu PSD. Ma cac pe ochii lor si pe lupta lor: noi, ca tara, NU avem nevoie de incapabili care se lupta intre ei. AVEM NEVOIE DE PROFESIONISTI, CARE SA NE SCOATA DIN RAHATUL ACESTEI "LUPTE".
"Lupta" lor a fost si este de prea mult timp doar un paravan pentru mentinerea actualului, si trecutului, jaf generalizat, si a unui sistem bazat pe obedienta incapabililor, sprijinit de o securitate mai prezenta ca oricind, chiar daca cu metode mai indirecte.
***
Si, inainte de-a mi se da explicatii de gen "asa e in capitalism", o sa rog pe cei ce servesc explicatii de gen sa se gindeasca bine DACA ceea ce avem noi e capitalism, sau un perpetuu ev mediu. Nu, nu imi dati America ca exemplu. Eu o sa va intreb atit: de ce si cum, a iesit America din criza in anii '20, secolul trecut, si acum e, de fapt, incapabila sa faca asta? Datele problemei pot fi gasite oriunde pe net. Si, o data gasite, recomand o privire atenta asupra situatie Americii atunci si acum. Si o paralela cui ce se intimpla la noi ACUM.
Pina la urma, si Venezuela e o "democratie". O luam de exemplu? De ce asta? Oare pentru ca sintem prea bolsevici si nenorociti, ca neam, pentru a lua drept exemplu Germania?
***
Mai sint 4 zile pina pe 16 Decembrie. Pentru ce au murit oamenii aceia? Pentru ceea ce se intampla acum? Ma tem ca nu! Sint gata sa imi retrag TOATE vorbele urite la adresa numitului Traian Basescu, si sa imi cer scuze, in mod public, lui si sustinatorilor lui, DACA acest om face ce trebuie sa faca, CU REZULTATE. Nu, nu ma intereseaza nici cit o flegma demagogia netradusa in fapte. Daca nu se intampla, sau nu se va intampla asta, cei care il sustineti, ati recunoaste public, si cu scuzele de rigoare, coprofagia comisa constient si intentionat? Ma tem ca nu. Daca nu exista raspundere efectiva la politicieni, de ce ar exista la sustinatorii lor?
Da, domnilor si doamnelor, DEMOCRATIA, CAPITALISMUL, inseamna RASPUDEREA A CEEA CE FACI. SI FAPTE. Nu vorbe, doar. De aceea fugim de ele. De ambele.

Un comentariu: