marți, 18 decembrie 2012

Smile


Zambeste...
Zambeste cind te trezesti de dimineata. Sint ultimele clipe de liniste pe ziua in curs.
Zambeste cind iesi din casa. Chiar daca e rece, si innorat, trebuie sa fii constient ca, pentru Romani, exista un soare care straluceste, pe lumea cealalta. Ai contribuit activ la asta, 20 de ani ai votat doar kkt.
Zambeste cind vezi nebunia in trafic, in drum spre servici. Sint doar oameni, la fel ca tine. Si, tot la fel ca tine, terorizati de faptul ca trebuie sa se scufunde inca o data in lumea in care traim. Ai contribuit activ la asta, 20 de ani ai votat doar kkt.
Zambeste cind vezi isteria si ifosul patronului, la prima ora. E si el un produs al lumii croite de vizionari si scoliti ai vietii precum Ilici Bergovici, Basescu, si, mai nou, Ponta. Ai contribuit activ la asta, 20 de ani ai votat doar kkt.
Zambeste cind clientii te trateaza ca pe un rahat. Esti roman, daca vrei sa muncesti, trebuie sa fii obisnuit cu rahatul. Ai contribuit activ la asta, 20 de ani ai votat doar kkt.
Zambeste, cind iei pauza de masa. Chiar daca mancarea comandata de la cathering e rece, e macar acolo. E dovada de prost gust sa si ceri ceea ce ai platit, in tara asta. Ai contribuit activ la asta, 20 de ani ai votat doar kkt.
Zambeste, cind la Market cineva iti fura portmoneul, iar politistul il face scapat imediat. Esti acolo doar pentru a asigura spagi si bunastare "protectorilor" nostrii. Ai contribuit activ la asta, 20 de ani ai votat doar kkt.
Zambeste cand iti gasesti locul de parcare ocupat, la bloc, de un italian venit sa i-o traga "studentei" de la etajul 2. Trebuie sa traiasca si ea din ceva, iar "scoala" nu o ajuta. Ai contribuit activ la asta, 20 de ani ai votat doar kkt.
Zambeste cand copilul vine de la scoala cu note proaste. Lumea in care se invarte il invata ca e prost daca citeste. Ai contribuit activ la asta, 20 de ani ai votat doar kkt.
Zambeste cind te suna prietenul tau sa iti spuna ca ti-a vazut sotia la pizza cu seful tau direct. Banii sint mai sexy decit familia. Ai contribuit activ la asta, 20 de ani ai votat doar kkt.
Zambeste cind iti faci singur cina. Nu esti sexy. Ai doar familie. Ai contribuit activ la asta, 20 de ani ai votat doar kkt.
Zambeste cind sotia vine tarziu acasa, si miroase a parfumul altuia. Macar nu te alegi cu boli venerice. iti cunosti seful. Ai contribuit activ la asta, 20 de ani ai votat doar kkt.
***
Doamne, ce frumos cinta Nat King Cole... pe vremea aceea negrii erau cantareti, nu erau cool...sau, ma rog, a fii cool nu era o meserie. Poate le lipsea scoala vietii. Si, nu, nu votau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu