sâmbătă, 9 august 2014

Despre Guverne. Si C*cat.


Mari oameni. Mari caractere...
Totusi, aud atit de des chestii de gen "guvernare care sa ne scoata din Cacat".
***
Bun. Haideti sa vedem un pic cum sta treaba cu guvernul asta.
Primul lucru pe care trebuie s ail intelegem, domanelor si domnilor, este motivul prezentei acelor oameni acolo, in birourile alea frumoase. Ginditi-va la una din minunatele firme Meoritice si atit de local, cu Directorii lor atit de infoiati, cum ii stim toti. Situatia e similara. Cineva se joaca de-a paratraznetul contra unor avantaje. Materiale, sau de alt fel. Dar, deobicei, materiale. Credeti ca vre-un Boc sau un Puiemonta are habar ce semneaza? Va spun eu: nu. CE e in documente vine direct de la cancelaria partidului, via ministrii "specialisti" de resort. Si nu e nimeni pus in Govern sa NU semneze.
Mecanismul e simplu: in tara asta intra Bani. Si Banii astia trebuie sa iasa pe undeva, chiar daca mai putini un pic, si producind un subprodus, numit "Cacat", pe care il primim noi. Evident ca fiecare vrea ca Banii sa iasa pe la el, iar Cacatul pe la altii. Iar guvernantii sint cei pusi sa garanteze asta. Eu am convins cei mai multi fraieri la vot? Clar, eu dirijez si Banii, dar si Cacatul.
Desigur ca o sa ma intrebati de ce nu puteau rezolva asta direct de la Partid.
Vedeti voi, singurul lucru pe care nu il poate schimba nici macar Puiemonta, oricit vrea el, e locatia geopolitica. Iar linga noi e o doamna mare si buna, numita Europa, pe care tot mirlanu' de Dimbovitza ar vrea sa o futa. Daca se poate, pe gratis, sau, si mai bine, asa cum e obiceiul aici, sa plateasca doamna. Ei, pentru asta avem nevoie de un Guvern. Ca sa pastram aparenta democratiei, fara de care nu vin bani. Doamna Europa nu si-o trage cu Tractoristi in salopeta. Dar cu Tractoristi in costume. E o doamna, dar are aplecari inspre bajetzi de neam prost. Ca toate "Doamnele".
Nu mai vorbesc de faptul ca fara paratraznete, am vedea cine ia Banii de fapt.
 
Stau si ma gindesc acum...
Oare daca Puiemonta ar reusi sa ne schimbe locatia geopolitica, nu am mai pune-o noi cu Doamna Europa. Ci Marele Urs ne-ar pune-o noua. Cunoscind cit de Ghei e Puiemonta, incepe sa imi fie frica... Ca stiti voi: necazul unuia, bucuria altuia.

NU va faceti griji degeaba. Pe Govern il doare la carici de voi si de noi. Tara asta NU mai poate fi scoasa din Cacat. Au produs atit de multi Bani incit Cacatul subprodus ne-a acoperit pe toti.
Si atunci, intreb in mod logic, daca de inotat inotam singuri, ce nevoie avem de un Guvern care calca pe capetele noastre de cite ori vrea sa treaca peste balta de Cacat, in drum spre Ibiza, Mallorca sau unde isi fac ei concediile?
Oricit de ilogic suna, pare-se ca avem. De aia sintem inca in Cacat, si nu le-am taiat inca gitul.
Pentru ca ne tin acolo muti de uimire la Algocalminele si Circul cu care arunca in noi.
Realizati cit de albe sint Algocalminele, cit de maret Circul? Intocmai ca in Vatra Satului de mari. Ceea ce face orice meltean neaos sa se simta ca acasa in Cacat.
***
De o Sambata Scarbita La Servici, asa...;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu